Kinds Of Kindness

Die Oscar van Emma Stone voor haar vertolking in ‘Poor Things’, haar vorige samenwerking met Lanthimos, staat nog niet eens op het schap, of de twee hebben al een volgend werk te presenteren tijdens Cannes 2024. Ook Willem Dafoe en Margaret Qualley tekenen opnieuw present. Voor het scenario werkte onze Yorgos samen met Efthimis Filippou. Filiwie? Wel, dat is degene waarmee hij in het verleden pareltjes als ‘The Lobster’, ‘The Killing of a Sacred Deer’ en ‘Dogtooth’ (die we later in juli opnieuw programmeren) opleverde.

Dat nieuwe script behandelt deze keer een fabelachtige triptiek. We zien een man zonder keuzes die controle over zijn leven probeert te krijgen. Een politieman die de melding krijgt dat zijn vermiste vrouw, die verdwenen was op zee, teruggevonden is én er niet meer uitziet zoals vroeger. Het derde luik behandelt een vrouw die op zoek is naar een specifiek persoon met speciale vaardigheden, die een verlichte spirituele leider zou moeten worden….

Voorlopig moeten we het met zoveel mysterie stellen, maar gezien Lanthimos’ staat van dienst zijn we tamelijk gerust op een bevredigende en bevreemdende kijkervaring.

Trailer
Regisseur: Yorgos Lanthimos
Speelduur: 164 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2024-07-03
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 22/07 kan je het nieuwe programma raadplegen.